Beth hart

Beth werd geboren op 24 januari 1972 in Los Angeles, Amerika.

Begin jaren 90 verscheen Beth voor het eerst op tv nadat zij meedeed met een talentenjacht en deze won. In 1993 nam zij een aantal nummers op en bracht haar eerste home-made album uit. Pas in 2009 kwam dit album in beeld en was de artiest Beth Hart geboren. Dit terwijl ze al jaren bezig was, brak ze met haar eerste cd door in 2009. Het album, Beth Hart and the ocean of souls, wat voorheen Immortal genoemd was, en onder beide namen te verkrijgen is, bevat onder andere het Beatles nummer Lucy in the sky with diamonds en het nummer Am I the one.

Tijdens de opnamens van haar eerste cd was Beth verslaafd aan alcohol en drugs. Beth vocht voor haar zelf en kwam in 1999 met het album Screamin for my supper. Zij was in die tijd beinvloed door Etta James en schreef daarop de teksten over haar eigen problemen tijdens het leven. De single L.A song, out of this town werd haar eerste grote hit in Amerika. Maar daar bleef het niet bij, want dat nummer haalde in meerdere landen wereldwijd een positie in de top hits lijsten. Ondanks dat haar nummer L.A Song een hit werd bleef de bekendheid voor Beth uit.

Haar derde album, welke zij in 2004 uitbracht, met de titel Leave the light on, bleef niet onopgemerkt. Het gelijknamige nummer werd in vele landen een grote hit en bestormde verschillende lijsten en landen. Het album was een biografie van Beth waarin zij bewust gekozen had om de nummers over haar eigen leven te laten gaan. Haar gevecht tegen Alcohol en Drug speelde nog steeds een grote rol in haar leven.

In 2005 bracht Beth haar eerste dvd uit, live at Paradiso en datzelfde jaar stond zij voor het eerst op Pinkpop. In 2007 kwam Beth met haar album 37 days. Dat album nam zij op samen met Tom Lilly, Jon Nichols, Todd Wolf, Rune Westberg, Walter Thompson en Scott Guetzkow.

In 2007 verscheen Beth op Paaspop om haar nieuwst album te promoten. Zij speelde toen op in onder andere Amsterdam, Den Haag, Tilburg, Utrecht en Groningen.

In 2010 kwam het album My California uit welke door de media de flinke aandacht kreeg.

In 2011 bracht Beth het album Don’texplain uit, dit album bracht zij samen uit met Joe Bonamassa en werd na release meteen een grote hit in onder andere Nederland. Het album kwam in de top 10 van de album top 10 te staan. Op dit album staan covers van artiesten die Beth in haar jeugd beinvloed hadden. Zo nam ze onder andere een cover op van het nummer Somethings Gotta Hold on me van Etta Jamers en het Aint no way van Aretha Franklin. Het nummer I’ll take care of you en cover van Brook Benton werd een grote hit.

In 2012 kwam Beth met een akoestische toer en liep daarbij verschillende festivals af in heel Europa. Zo trad ze in Nederland onder andere op, op Bospop en Zwarte Cross. Beth is erg productief in het uitbrengen van muziek en naar haar album in 2012, Bang, Bang, Boom, Boom kwam ze in 2013 al met een zevende album uit, seesaw.  Opnieuw een cover album van de artiesten die voor haar heel veel betekende en opnieuw in samenwerking met Joe Bonamassa. Op het album werden onder andere de nummer Nutbush city limits van Ike en Tina Turner en het Strange fruit van Billie Holliday grote hits.

In 2014 bracht Beth in samenwerking met Bonamassa het live album Live in Amsterdam uit. Het album werd opgenomen in het Koninklijk Theater Carre.

In Nederland is Beth een steeds groter wordende artiest, echter wereldwijd heeft zij nog nooit een echte grote hit gescoord. Haar albums verkopen wel als warme broodjes en mensen worden verliefd op de rauwheid in haar stem. Op 12 mei 2018 zal Beth Hart, welke een liefde voor ons kleine koude kikkerlandje heeft, de Ziggo Dome betoveren met haar rauw stemgeluid, onvervalste blues en oprechte nummers. Kaarten voor dit concert zijn nog steeds te bestellen, maar wees snel, want na onze mening zal het niet lang duren dat deze goud eerlijke artiest wereldwijd zal doorbreken.

Ik zelf ben al fan van Beth Hart sinds leave the Light On en daarom is zij deze maand de artiest van de maand en zal je al haar heerlijke nummer voorbij horen komen op http://www.hitradiowestenwind.nl En vraag gerust jouw hit van haar aan. Mijn top 4 zit verwerkt in deze blog, luister en word ook fan!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *