Elvis (deel 1)

Elvis Aaron Presley, the King of Rock and Roll.

Elvis werd geboren op 8 januari 1935 en was 1 van een tweeling. Alleen Elvis kwam levend ter wereld. Elvis groeide op in Tupelo Mississippi en verhuisde op zijn 13e naar Mephis Tennessee om daar te beginnen aan zijn muzikale loopbaan.

In 1954 nam Elvis voor het eerst een nummer op bij Sun Records. Zijn eerste nummer werd That’s Allright en kwam uit in juli 1959, het was de start voor Elvis en al niet veel later, januari 1959 kwam zijn eerste nummer 1 hit uit Heartbreak Hotel. Na dit nummer werd Elvis een bekende en succesvolle zanger. Binnen no time stond Elvis aan de top en werd hij bestempeld als de vooraanstaande van de Rock-‘n-Roll. De vrouwen (en hoogstwaarschijnlijk de mannen ook) vielen als bosjes voor deze mooie opwindende en seksueel provocerende man. In die tijd was het wel een klein dingetje hoor, de bewegingen die Elvis op het podium maakte….

In novemver 1956 speelde Elvis voor het eerst in een film, Love Me Tender. Dat jaar werd Elvis ook opgeroepen en moest hij het leger in. De film werd wereldwijd een hit en daarmee was naast zijn zang ook de Acteur geboren.

De jaren 60 waren voor Elvis veel gericht op acteren en het maken en zingen van de soundtracks.

Na een kleine 7 jaar geen liveoptredens kwam Elvis als zanger terug en ga een reeks van concerten in Las Vegas. In 1973 trad Elvis voor het eerst live via satelliet een live een concert uit, Aloha from Hawaii.

Elvis was helaas niet alleen verslaafd aan films maken, liedjes schrijven en optreden….

Op 16 augustus 1977 overleed de zanger op 42-jarige leeftijd.

Elvis was bekend door zijn brede muziek, pop, blues en gospel en tevens was en is Elvis nog steeds 1 van de bestverkochte soloartiesten in de muziekindustrie. Wereldwijd verkocht en verkoopt nog steeds Elvis platen. Op dit moment word geschat dat hij al meer dan 600 miljoen platen over de hele wereld heeft verkocht.

Elvis is tot 1978 14 keer genomineerd geweest voor een Grammy Award en won daar er 3 van. Op 36 jarige leeftijd ontving Elvis de Bing Crosby Grammy Award en is Elvis de enige artiest tot de dag van vandaag welke is opgenomen in zes muzikale Halls of fame.

leuke weetjes:

Elvis is de zoon van Gladys Love Smit en Vernon Elvis Presley.

De tweelingbroer van Elvis heet Jesse Garon Presley en werd 35 minuten voor Elvis geboren.

Het Gezin Presley was erg gelovig, en haalde daar hun muziek uit.

Elvis is van West-Europese afkomst, Schots-Iers en Duits. Ook zit er in zijn familie mogelijk Indiaan.

Het gezin Presley was arm en was vaak aangewezen op de hulp van ander en van voedselprogramma’s. In 1938 raakte het gezin ook hun huis kwijt nadat de vader van het gezin schuldig werd bevonden aan frauderen.

In 1941 ontdekte een leraar van school dat Elvis een zang talent had en hielp hem mee om met zangwedstrijden mee te gaan doen.

In 1945 kreeg Elvis zijn eerste gitaar.

Elvis leven deel 1

Elvis was als tiener een jongen die als eenling werd gezien en werd gepest. Hij speelde vaak op zijn gitaar en werd daardoor uitgemaakt voor rotjoch, moederskindje en hillbilly. Vaak kreeg onvoldoendes voor muziek op school en begon vanaf dat moment het tegendeel te bewijzen. In 1950 kreeg hij voor het eerst geregeld gitaarlessen van Jesse Lee Denson, dit krijg hij samen met de broers Dorsey en Johnny Burnette.

Elvis begon zich in de eerste van de middelbare al te veranderen naar de Elvis die wij tot op de dag van vandaag herkennen. Zijn bakkebaarden en zijn haar in gel en haarolie goed in model zittend. Ook vormde zijn liefde voor de glitter kleding en wijde pijpen in die tijd.

Op school groeide zijn reputatie en maakte hij vrienden. Dit kwam omdat hij mee deed in 1953 aan het jaarlijkse Minstrel show van Humes. daar zong hij het nummer Till I Waltz Again with you origineel van Teresa Brewer.

In augustus 1953 nam Elvis via Sun Records 2 nummer op, My Happiness en That’s when Your Heartaches Begin. Hij nam de nummer voor zijn moeder op als cadeau. Na het opnemen van deze nummers vroeg de baas van Sun om zijn gegevens.

In 1954 kwam Elvis terug bij Sun om 2 nieuwe nummer op te nemen. Dit maal werden het de nummers I’ll never stand in your way en It wouldn’t be the same without you.

Dat jaar ging het niet goed met Elvis, zo deed hij audities die tot niets leverden  en werd hij ook niet uitgekozen als zanger in de plaatselijke zangkwartet the Songfellows. Hij werd vaak niet uitgekozen omdat ze vonden dat hij niet kon zingen en geen oor had voor muziek. In april van 1954 besloot Elvis een baantje als vrachtwagenchauffeur te neme,

Hij deed dit omdat hij te horen had gekregen het als zanger nooit te gaan maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *