Kensington

Kensington

Toch voor mij wel op dit moment 1 van de beste Nederlandse bands! Die ik ook nog in het echt heb mogen zien! Zo gaaf was dat!

De Band!

  • Eloi Youssef – leadzang, gitaar, keyboard (2005-heden)
  • Casper Starreveld – gitaar, zang, keyboard (2005-heden), leadzang (2005-2010)
  • Jan Haker – bas, keyboard, achtergrondzang (2005-heden)
  • Niles Vandenberg – drums (2008-heden)

In 2002 zaten de vrienden Casper en Jan als klasgenoten te werken aan een schoolopdracht en schreven zij het nummer Make it Count. De mannen gingen toen door het leven als het duo TwoBeez. Later kwam Luuk bij de groep en veranderde ze hun naam in Quad

De naam Kensington onstond pas in 2005, nadat ze als schoolband Quad uit elkaar gingen. Luuk stopte met Quad en Casper, Jan, Lucas en Eloi besloten als Kensington verder te gaan. In 2007 kwam de groep met hun eerste promosingle, An Instroduction to… Op deze single stonden 5 nummers waarmee de groep zichzelf in de spotlights zetten.

In 2007 brak de groep door en traden ze veel op in Nederland en deden ze mee met onder andere Popronde, Movies with heroes (Amerikaanse show) en deden ze veel met TMF Presented.

in 2007 verliet Lucas de band en kwam Niles voor hem in de plaats. Tijdens het Stuck in a Day Festival op 16 februari 2008 nam hij letterlijk het stokje over van Lucas. De wissel van Lucas naar Niles bleek een groot succes en een super aanwinst voor de band.

Op 12 december 2008 verscheen het Album Youth. Het album weg goed ontvangen. En de band werd door 3fm verkozen tot serious talent 2009.

In 2010 bracht de groep hun album Borders uit. Borders werd gemaakt ik Lees. Dit deden ze samen met de producer James Kenosha in de studio van Kaiser Chiefs. De eerste single die de mannen uitbrachten was het nummer Yought. En deze werd op 3fm, MTV en TMF grijs gedraaid! Het was voor Kensington het eerste nummer welke op nummer 78 uit kwam in de Single Top 100.

In 2011 mocht de band hun nummer Yought spelen in het programma De wereld draait door. Door dat optreden werd de band gezien door verschillende promoters en boekers en werd de band opgepakt door de media. Voor de band was 2011 een belangrijk jaar, een jaar waarop ze veel festivals afgingen en zichzelf in de spotlight zetten. Het was het jaar dat ze voor het eerst een tour deden door Nederland en de zalen waren sneller uitverkocht dan gedacht. DAt jaar kwam hun hit Let Go ook uit!

In de zomer van 2011 werd Kensington verkozen tot Nationale Festivalambassadeur 2011. Hierdoor werd de groep naast Nederland ook bekend in het buitenland. En mochten ze onder andere op het grootste muziekfestival van Indonesie optreden.

Kensington brak in 2011 met hun nummer Borders ook door in de Verenigde Staten, India en Canada.

In november 2011 deden de mannen een promotietour door Amerika! En traden veel op in radiostations.

2012 was het jaar voor een nieuw album. Vultures.

De mannen stonden in 2012 genomineerd voor de Serious Talent Award en Beste Artiest Rock.

Op 11 mei 2012 kwam het nieuwe album eindelijk uit. Onder andere de producer van Snow Patrol en U2 werkte mee aan het album.

Muziektijdschrift Oor gaf het album Vultures de eer als beste Nederlandse plaat van 2012.

Het album ging zo goed en de mannen werden bij vele programma’s radio en tv uitgenodigd. Ook mochten ze weer op tour en deden veel festivals aan.

Op 20 november maakte de band bekend dat Vultures ook in Duitsland, België, Oostenrijk en Zwitserland zou worden uitgebracht.

December 2012 sloot de band af met een bomvolle uitverkochte Tivoli Utrecht en tijdens deze show werd hun nieuwe single en clip gemaakt voor het nummer Home Again.
2013 begon met shows en festivals. Kenstingon werd voor verschillende optredens gevraagd. Ook vanuit het buitenland stroomde de verzoeken binnen.
2013 en 2014 werden 2 lange en bomvolle jaren voor de groep. Ook besloten ze op tour te gaan in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Belgie.
In 2013 wonen ze een 3Fm award voor beste album, Vultures en een Award voor beste live act en de serious talent award.  Oon wist de band de MTV EMA award te bemachtigen. Kenstington kwam in 2013 voor het eerst in de top 2000 aller tijden te staan.

In 2014 werd bekendgemaakt dat Kensington Ambassadeur van de vrijheid werd en daarmee trok de band op 5 mei per helikopter door Nederland voor de verschillende bevrijdingsfestivals.

In juli 2014 was het concert gepland voor februari 2015 in de HMH binnen 10 dagen uitverkocht. Dit concert gaven ze ter ere van hun nieuwe album, Rivals. Dit album werd een groot succes en bestormde de hitlijsten. 

Op 5 januari 2015 was hun concert welke plaats zou vinden in november in de Ziggo Dome binnen 11 uur uitverkocht. Er kwam een extra concert welke wederom binnen een dag uitverkocht was. De kaartje voor het concert op 12 november 2016 was binnen 3 uur uitverkocht!

Do I Ever, 1 van de hits kwam uit op 28 oktober 2016 en verscheen op het album Control. Het nummer was binnen 24 uur goud. Kensington kondigde toen aan een tour in 2017 te gaan doen door Duitsland, Polen, Tsjechie, Oostenrijk, Zwitserland, Belgie en Nederland. Dit concert zouden ze niet alleen doen, maar Armin van Buuren besloot met de groep mee op tour te gaan. Samen zouden ze dan het nummer Heading up High ter gehore gaan brengen.

Van 22 tot en met 26 november 2017 staat Kensington in een uitverkochte Ziggo Dome! Maar niet getreurd de mannen zullen op vele festivals in Nederland staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *