P!nk

Pink, geboren als Alecia Beth Moore op 8 september 1979 is een bekende Amerikaanse zangeres.

Pink begin haar zang met Rap en R&B en die sporen vind je ook goed terug op haar aller eerste cd P!nk. In de latere jaren kiest de Zangeres voor meer rock en pop.

Haar naam staat niet voor haar roze haar, zoals veel mensen denken, maar is gebaseerd op een personage uit de film reservoir dogs van Quentin Tarantina. En zoals de naam misschien al verteld gaat het om het personage Mr. Pink.

Haar vader welke een soldaat was in de Vietnamoorlog speelde vroeger altijd de mooiste liedjes voor Pink op zijn gitaar. Het was voor Pink als kind een enorme klap toen haar ouders gingen scheiden. Op latere leeftijd schreef ze het nummer Family Portrait. Pinks grootste idolen zijn Steven Tyler en Janis Joplin. En daar haalde ze als kind en als volwassenen haar kracht uit.

In 2000 brak Pink door met het nummer There you go van het album Can’t take me Home. In totaal bracht ze van dit album 3 nummer uit welke alle 3 in Amerika, in de top 10 kwamen te staan. Most Girls en You make me sick.

Haar 2e album, M!ssundaztood werd een grote hit in 2001. Het was het eerste album van Pink waarop haar rockinvloeden naar boven kwamen en deze waren daar ook goed op te horen. Get the party started werd 1 van de grootste hits van Pink. Het nummer werd voor Pink geschreven door Linda Perry en won vele awards.  Ook de hits Don’t let me get me, Just like a pill en familie portrait kwamen van deze cd.

In 2003 bracht Pink het album Try This uit. Feel Good time, God is a Dj en Last to know werden de top hits. Toch werd dit album niet zo’n groot succes als het vorige, Pink wijt dit aan het feit dat dit album niet zo persoonlijk was als M!ssundaztood.

Na een pauze van 3 jaar kwam Pink terug met haar nieuw single Stupid Girls. Pink ergerde zich aan het feit dat het in was om je als vrouw dommer voor te doen dan dat je in werkelijkheid bent. Het werd een grote hit en door dit nummer werd Pink een gast in de show van Oprah.

Later in het jaar 2006 kwam het album I’m not dead uit en belande meteen in de top 5 van de album top 100. Een hit van dit album is Who Knew welke ze schreef na de dood van haar beste vriend. Hij overleed aan een overdosis drugs. Ook U + Ur hand kwam van dit album. In Nederland werd dit album niet zo’n groot succes zoals het in andere landen deed. In september 2006 begon haar wereldtour en bracht zij het nummer Nobody Knows uit toen zijn in Nederland was.

Met het nummer Dear Mr. President scoorde Pink een nieuw downloadrecord, Nog nooit was het een artiest gelukt om in zo’n korte tijd zoveel downloads te behalen. Het nummer werd wereldwijd een groot succes en kwam binnen op nummer 1 in de Ultratop 50 singles wereldwijd.

Pinks 5e album, Funhouse kwam uit op 28 oktober 2008.

Op 18 september 2012 kwam haar cd The Truth about love uit met haar hit nummer Blow me (one last kiss) Ook speelt Pink mee in de film Catacombs en Charlie’s Angels Full Throttle.  Voor beide films was ze ook onderdeel van de soundtracks.

Pink besloot in 2012 een pauze te nemen 5 jaar. Oktober 2017 kwam ze met een knal terug! Haar nieuwe album veroverd binnen korte tijd wereldwijd de hitlijsten en de nummer knallen als hits je woonkamer in!

Pink is terug na 5 jaar en hoe!!!!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *