Postmodern Jukebox

30 maart 2017 was het eindelijk zo ver! Westenwind was aanwezig tijdens, voor mij toch wel 1 van de beste shows, vooral muzikaal gezien dan, die ik heb mogen meemaken.

Hier word gewoon nog echte muziek gemaakt, muziek zoals hij hoort te zijn. Het was een show waar elke echte muziek liefhebber eigenlijk wel bij aanwezig had moeten zijn! Dus een band om goed in de gaten te houden.

Scott Bradlee & Postmodern Jukebox

 2013 kwam Scott Bradlee op het idee om in zijn kelder muziek te gaan maken. Muziek met mensen die net als hem hielden van Jazz, Swing, Doo Wop, Soul en zo nog meer ouderwetse stijlen. Hij kwam op het idee om muziek van nu terug te brengen naar de jaren 50, 60 of 70.
De groep welke van oorsprong ontstaan is in Amerika pakte zijn bekendheid door wekelijkst op Youtube te gaan posten.  Scott Bradlee die opgroeide met klassieke muziek en zo zijn liefde voor de piano kreeg, besloot om zijn tijd te besteden aan het leren van Jazz muziek op de piano. Hiervoor trad hij vaak op in diverse jazzclubs in onderandere New York. In 2009 bracht hij ht nummer Hello my Ragtime uit in de stijl van de 80s. Door dit nummer uit te brengen belande hij voor het eerst in zijn muziekleven op 2 mashups cd’s. In 2012 brak Scott echt door, door het nummer A Motown Tribute to Nickelback te maken, dit nummer bracht hij uit in een jaren 60 jasje.
 2013 het jaar waarin Postmodern Jukebox opgericht werd. Een groep met wisselende samenstellingen die verschillende stijlen ter gehoor brachten. Robyn Adele Anderson de vriendin van Scott werd 1 van de vaste leden van de groep. Scott zelf maakte de video’s welke hij op youtube plaatste. Vaak maakte hij de eerste video’s met maar 1 camera. En vaak stonden de artiesten in zijn kleine kelder de mooiste nummers uit te voeren.
Het eerste nummer welke uitgebracht werd door Postmodern Jukebox werd Thrift Shop van Macklemore and Ryan Lewis. Het nummer werd in korte tijd meer dan een miljoen keer bekeken op Youtube.

In 2014 werd de eerste PMJ uitgebracht onder de naam Twist is the new Twerk.

Postmodern Jukebox in inmiddels wereldwijd naar de top aan het rennen en op zit moment touren ze door heel de wereld. Waaronder dus afgelopen donderdag in Amsterdam!

De Show 

Jeetje wat geweldig! De muziek, artiesten… de humor, heb echt zo gelachen en genoten.

We hadden echt een onwijze leuke groep artiesten, want deze is elke show anders. En als gast hadden wij The Voice winnares, Jennie Lena en oud Postmodern lid, Haley Reinhart.

De beste artiest van de avond was voor mij toch echt met stip boven aan, Casey Abrams. Wat een energie heeft deze vent en dat zie en hoor je de hele avond in zijn optredens.

De avond vloog voorbij en wij hebben onwijs genoten! Tot de volgende keer.

www.hitradiowestenwind.nl

 

2 gedachten over “Postmodern Jukebox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *