Songfestival 2017

Het is weer bijna zover! Het Songfestival 2017 staat weer voor de deur. Ik heb er onwijs veel zin in! Elk jaar maken we er hier thuis een gezellige avond(en) van. Vroeger, wat ik me herinner is dat het 1 avond was, tegenwoordig bestaat het songfestival uit maar liefst 3 avonden. Waarvan we er minimaal 1 en hopelijk 2 avonden van mogen genieten.

Het songfestival, of het Eurovisiesongfestival zal dit jaar voor de 62ste keer plaatsvinden. Vorig jaar won Oekraine met de zangeres Jamala en zal het festival zich ook daar plaatsvinden.

Het songfestival vind plaats op 9, 11 en 13 mei 2017. In totaal zullen er 26 landen in de finale op 13 mei staan. 20 landen gekozen in de voorrondes en 5 landen die zichzelf ingekocht hebben.  In totaal zullen er 43 landen mee doen met het songfestival.

Nederland heeft in totaal vier keer het songfestival gewonnen:

1957 Corry Brokken – Net als Toen

1959 Teddy Scholten – ’n Beetje

1969 Lenny Kuhr – De Troubadour (zure was wel dat er 4 winnaars waren ook Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koningkrijk wonen die avond. De vier landen kregen evenveel punten van de jury)

1975 Teach-In – Ding-A-Dong (152 punten hoogste notering ooit voor Nederland)

Vijf keer werden we aller aller aller laatste:

1958 Corry Brokken – Heel de Wereld

1962 De Spelbrekers – Katinka (0 punten)

1963 Annie Palmen – Een Speeldoos (0 punten)

1968 Ronnie Tober – Morgen

2011 3js – Never Alone

Voor het eerst in de geschiedenis zal het songfestival dit jaar door drie mannen gepresenteerd worden. Oleksandr Skichko, Volodymyr Ostapchuk en Timur Miroshnychenko (effe oefenen met uitspreken) nemen in mei de presentatie op zich.

Het songfestival is dus sinds 24 mei 1956 een jaarlijks terugkomende wedstrijd, een competitie van liedjes waarin landen strijden op de eerste plek en wat uitgezonden word in heel Europa en Australie. Australie welke trouwens dit jaar voor de 3e keer mee mochten doen.  Veel landen buiten Europa zijn dol op het songfestival en zouden ook graag mee willen doen en/of een eigen wedstrijd neerzetten.

Wat ik dus al vertelde eerder is dat ik fan ben van het Songfestival! Vorig jaar was ik trouwens heilig overtuigt dat we gingen winnen. Zoals je misschien al wel zag aan de eerste foto! hihi! Wij maken er dus een feestje van, lekker dingetjes in huis (heb de kids ook al zo ver dat ze het gaaf vinden) lekkere drankjes en gewoon een gezellige familie avond.

Dit jaar is het dus O’G3ne tijd! En ik ben fan hoor! Vind ze geweldig goed en vind het nummer ook zo mooi! Wat vind jij ervan? Laat het ons weten in de commens onder deze blog, vinden we leuk 🙂

Mijn top 9 Nederlandse inzendingen:

Frizzle Sizzle – Alles heeft ritme

Ruth Jacott – Vrede

Maxime & Frankline Brown – De eerste keer

Toppers – Shine

Joan Franka – You and me

The Commen Linnets – Calm after the Storm (Dacht echt dat we zouden winnen)

Douwe Bob – Slow Down (Had zo leuk geweest als we hadden gewonnen)

OG3ne – Lights and Shadows. (duimen, duimen, duimen maar!)

Mijn top 9  Eurovisie Songfestival winnaars:

Abba – Waterloo

Teach-Inn – Ding-a-Dong

Sandra Kim – J’aime la Vie

Katrine & the Waves – Love Shine a Light

Dana International – Diva

Charlotte Nilsson – Take me to your Heaven

Loreen – Euphorbia

Conchita Wurst – Rise like a Phoenix

Mans Zelmerlow – Heroes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *