The Passion 2017

Sinds 2011 is The Passion op witte donderdag een geweldig stukje Nederlandse cultuur geworden!

Elk jaar speelt het toneelstuk zich af ergens in Nederland, elk jaar een nieuwe locatie en een nieuwe cast. Het evenement word elk jaar trouw uitgezonden om half 9 op de NPO. Na het grote succes van 2011. 2012, 2013 en 2014, werd besloten dat The Passion ook via de radio uitgezonden werd.

The Passion is een samenwerking van de EO, RKK, KRO-NCRV, de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms-Katholieke Kerk, het Nederlandse Bijbelgenootschap en de plaatselijke gemeente.

De Passion is een evenement gericht op pasen.

De aller eerste Passion vond plaats op de Markt in Gouda in 2011 en werd (zoals alle stukken) rechtstreeks uitgezonden zo jouw woonkamer in. Het gevoel dat jij midden in het verhaal van Jezus zat werd op de mooiste manier die je, je maar kon bedenken verzorgt.

Witte donderdag is sinds 2011 iets bijzonder moois geworden. Of je nou op het plein bij het evenement staat of thuis voor de tv zit! Het is dat moment dat The Passion je meeneemt met een eeuwen oud verhaal in een spik splinter en van deze tijd gestoken jasje. Je even weer met beide benen op de grond zet en eigenlijk niets meer zegt dat heb iedereen lief, leef, geniet en kijk om je heen. Hoe mooi is het leven wel niet, kijk wat je hebt! Vergeet niet waar je vandaan komt en wie je bent!

The Passion verteld het verhaal van Jezus maar als je echt kijkt en luistert dan verteld het iets wat dichterbij komt bij jezelf dan dat je denkt. Het laat je nadenken en inzien.

The Passion waar bekend Nederland jouw het paasverhaal vertellen. Jezus neemt jou mee in de tijd van nu. Hoe zou het verhaal van hem zijn als die nu zou leven? Het is het oude verhaal in een nieuw jasje. Tijdens het evenement hoor je artiesten bekende nummers zingen die echt je nog dieper in het verhaal zuigen. Zo mooi en knap hoe hedendaagse nummers zo mooi in het verhaal en passend in het verhaal van Jezus getrokken word. Elk jaar zit ik met tranen in mijn ogen te kijken. Ook omdat het mij doet denken aan een speciaal iemand waar ik veelte vroeg afscheid van heb moeten nemen en ik weet dat zij dit zo ongelovelijk mooi vond. Een paar dagen voor The Passion werd zij abrupt weggetrokken van ons en dat maakt voor mij The Passion extra bijzonder.

Bijzonder was het nummer wat een paar dagen na haar dood gezongen werd in The Passion 2013, welke wij draaide tijdens haar afscheid, en zo zie je The Passion is meer dan alleen het verhaal van Jezus. Het is het verhaal van nu en misschien zelfs wel het verhaal van jou!

2014 werd ook zo bijzonder omdat er wederom een nummer werd gezongen.

Tijdens het hele evenement draagt een groep van 40 mannen en vrouwen om de beurt een groot wit verlicht kruis naar het podium toe. De plek waar Jezus zijn vonnis krijgt te horen.

Dit nummer was voor mij ook zo bijzonder mooi en bijzonder….

Inmiddels is The Passion zo groot geworden dat ook andere landen mee doen. 2014 kwam er ook een Vlaamse versie en in 2016 deed ook Amerika mee met The Passion. Anders landen die sinds 2015/2016 mee doen zijn Duitsland, Frankrijk, Engeland, Noorwegen en Polen.

2015 was toch wel voor mij 1 van de mooiste. De nummers, het verhaal het was zo 2015. Alles klopte.

Elk jaar weer staan de BN’rs in de rij om mee te mogen doen met The Passion. Het is 1 van de best bekeken programma’s van Nederland en wij van Hitradiowestenwind begrijpen dat maar al te goed.

Ook dit jaar komt The Passion en echt, al denk je, God, Jezus, dat is niets voor mij. Kijk gewoon een keer. Het is zo mooi en het is het verhaal van nu. En mocht je gaan kijken of mis je jou mooiste nummer uit The Passion laat het ons zeker weten, want dan draaien wij die speciaal voor jou.

Dit jaar vind The Passion in Leeuwarden plaats en zullen de rollen onder andere voor Dwight Dissels, Roel van Velzen, Johnny Kraaijkamp en Remco Veldhuis zijn. Ook dit jaar zal alles weer uit de kast gehaald worden om jou mee te nemen in het verhaal van nu, het verhaal van jou, het verhaal van Jezus.
Westenwind zou HitRadioWestenwind niet zijn als ook wij gewoon deze heerlijke muziek draaien. En vraag gerust je verzoekje aan want daar houden we zo van.  http://www.hitradiowestenwind.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *